Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2008 18:40 - Краят на годината
Автор: luben Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1848 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 16.12.2008 10:22


ми напомня, че трябва да седна тези дни и да напиша традиционното си писъмце до приятелите в чужбина за това, което стана тази година. Правя го от време и ми е приятно, когато получа такова и от тях. Макар и най-хубавите моменти да са не с хора, с които отчиташ кога какво е станало, а с онези, с които се смеете и разсъждавате заедно, споделяте нещо красиво или смешно, отидете да си поговорите за какво ли не без да умуваш дали трябва да кажеш това или онова и на кое кой би се разсърдил.

Освен личното - свързаното със семейството ми (имах чудесни и запомнящи се завинаги моменти) човек се замисля и за общественото. И като цяло от доста време не се ровичкам в обществения живот или поне съвсем мъничко, защото за българския такъв ... ми се налага да се радвам на политически партии и класи, които са много по-добри и свестни от останалите, но са белязани с доста лъжа и липса на идеали (струва ми се, че политиката си е точно това). В света - освен европейското по футбол (щото в момента, когато се откажеш от политиката ти остава спорта и хобитата) беше интересно избирането на Барак и финансовата криза. И докато за първият казус ми беше ужасно забавно да чуя какво и защо мислят приятели от Европа, сравнено с мислите на хорица в България (точно така - бивши младежи козирували с червени връзки и книжки на ДКМС, пък и с партийни такива изкараха Обама социалист - почти комунист, усетил по невидими вълни от изтока соц. пропагандата ни и въплътил я в предизборната си кампания), то за финансовата криза ми беше още по-забавно и надали ще я забравя. Защото един близък приятел ми каза още преди 2 години есенцията на това, което преди малко видях в един блог ;) http://vbox7.com/play:6747cdfd&ef=1 (ама наистина много го харесах).

Та ... сега до края на годината трябва да финализирам оставката си на едно иначе прекрасно място за работа (но с малоумни, влюбени във властта и т.н. големи планове индивиди компромис няма да правя) и да довърша поне единия от двата започнати гранде ремонта ;)

А след другата седмица - ще седна да напиша на нашенски и английски годишния си отчет за приятели ;) Един бърз преглед на отминалата наситена със събития година !

А сега бързо да прегледам хладилника за да сготвя нещо вкусно за вечерта ;)




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. templar - това с писмото е много хубвав практика
08.12.2008 08:18
Имам едни познати, американци, живеещи в ЮАР, ама ние се запознахме в Лондон, които всяка година изпращат по пощата коледно послание с разказ за всичко, което ги е сполетяло през изминалата година и плановете им за следващата, както и актуална снимка на цялото им ухилено и нарастващо по геометрична прогресия семейство.

Идеята е чудесна, защото в цялата информационна епоха с най-достъпните комуникации хората си общуват с приятелите много по-рядко от времената, когато писмото беше единствен начин за комуникация. И най-често забравяме разни неща за приятелите си, като колкоточно внука имат, как се казва жена му, къде работи и напусна ли или беше казал, че евентуално ще напуска...

така с писмото всичко си идва на място.
Ако не ме домързи ще го направя.
цитирай
2. luben - В интерес на истината
08.12.2008 11:31
точно от такива познати "изкопирах" идеята и я прилагам вече няколко години подред. Не че е най-важното в света къде работиш, как са децата ти, развел ли си се или си се оженил, но все пак ми се струва, че е добре хората, с които си споделял мисли и хубави емоции и на които държиш да знаят как се развива твоя живот. Иначе би трябвало да знаят що за човек си. Което е по-важно от това дали си на нова служба или си напуснал старата ;)
цитирай
3. hristam - Идеята си я бива!
11.12.2008 21:59
Чудесен начин да направиш преглед на делата си, споделяйки. А при теб явно има много за споделяне...надявам се, и в личен план, и не само, да имаш повече красиви, запомнящи се мигове. ;)))

А, и не забравяй да ми кажеш едно наздраве, докато пийваш винце, приготвяйки си нещо вкусно за вечеря. :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: luben
Категория: Лични дневници
Прочетен: 539064
Постинги: 111
Коментари: 563
Гласове: 3308
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930