Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2009 14:19 - Злато
Автор: luben Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12394 Коментари: 14 Гласове:
4Вероятно сте го чели, защото изглежда леко овехтяло, но аз днес го видях.... и много ми хареса! Дано поне 10-тина от вас не са го чели, а от тях - 5 да намерят по няколко смешни момента каквито откри и моя милост ...


2011г.
Най – после е избран изпълнител за прокопаване на тунел под прохода Шипка. Месец по-късно челната копаеща машина се разтърсва от мощен удар и спира. Екипът от специалисти и работници се събира мястото, а после следва буря от възклицания, вариращи от „О, май год!” до „Бах мааму!”. Скоро идва полиция, после официални лица, районът е отцепен. Всички следят новините и сменят канала точно преди спорта, което срива тотално рекламния пазар. За всеки случай проектът е променен и се почва копаене на съвсем друго място, но и там се повтаря същото – удар и т.н.
Извиканите на място геолози (впрочем, доста идват по собствено желание) само констатират неумолимата истина – тунел няма да има.
Понеже цялата основа за планината е един огромен слитък самородно злато, с тегло около десет милиарда тона.

Когато научава новината, министър- председателят, който в момента одобрява стратегия за доказване, че всъщност сега народът живее много по-добре от преди две години, се сепва, отказва да отиде да открие линията на метрото „Люлин – Перник” и звъни на президента. Тъй като това е почти прецедент в последно време, държавният глава оставя за миг плана, предназначен да убеди всички, че никога не са живели по- зле и вдига слушалката на специалния телефон.
„Гошо, разбра ли?” – пита възбудено министър- председателят – „Я зарязвай всичко и ела да се напием!”
Когато чува новината, президентът само успява да попита: „Ама на всеки километър и така – до края?” Чул потвърдение, нарежда приготвят кортежа, а пилотната кола е пратена да купи домати – от розовите, които са най-скъпи.
Така де, толкова злато не се намира всеки ден.

Световните борси се сриват, неподготвени за подобен удар. Тъй като обаче твърде малко са страните, досетили се да държат резерви в калай или синьо сирене, нищо не може да се направи. Освен да се завижда, разбира се.

Редица основни играчи в в родното публично пространство получават микроинфаркт – да е тон-два, да го откраднеш, но цяла планина реже ли се с ножовки? Това да не ти е подводница? А и всичко е блокирано от армията, стреля се без предупреждение.
Но все пак скоро кирките достигат цената на телевизорите и дори се превръщат в уместен сватбен подарък – да направиш първата копка, така да се каже.
А оксижен се разменя срещу джип, но пак е трудно да се намери.

2012 г.
България отдавна е изплатила всички свои дългове и сега кредитира съседите си. Сериозно се обсъжда идеята левът да стане общоевропейска валута, но БНБ се колебае – все пак, да ни висят на гърба толкова икономики.... Никой вече не работи, заплатите се получават по сметка от държавата, голяма част от банките фалират, понеже никой не иска парите им.
Всички български емигранти се връщат у дома, въпреки настоятелните молби на местните власти да останат и да харчат там парите си.
Митниците и Министерството на труда и социалните грижи са премахнати като абсолютно излишни.

„Ролс-Ройс” открива завод в Ловеч само за нуждите на местния пазар.

2013г.
Партиите са премахнати, понеже вече никой не го е еня за тях. Някой се сеща, че тя всъщност и Стара планина някога била подарена от народа на баща му, но този път го отсвирват. Обиден, той предлага да го направят поне цар.

България става президентска република. За държавен глава е избран бившият министър-председател, понеже в кампанията си успява да докаже, че именно той е бил инициаторът да се прокара тунела, в резултат на което... Печели всички гласове на трите процента българи, направили си труда да отидат до урните. Впрочем, според новоприетата конституция това е не е проблем – нейният член първи гласи: „Гледай си живота и не се прави на интересен”.
Сменен е и химна – сега той се нарича „Селската баня”, като при официални случаи на места се пее „на-на-на”.

Най–големите световни банки заемат мястото на фалиралите местни. На мястото на „Кремиковци” започва строежа на „Българияленд”, увеличено копие на „Дисниленд”.

Македония, Турция и Гърция започват да излъчват новини на български език.

2014 г.
Цар Киро купува „Манчестер Юнайтед” и назначава за президент Александър Томов. В резултат на това Бербатов прекратява договора си, връща се у нас и спори за титулярно място в „Спортист” – Своге с Кристияно Роналдо.

Променена е изцяло учебната програма в средния курс – например, по математика се изучават само броене до сто и теория на вероятностите (основно приложението й при игра на рулетка). Останалите предмети почти всички отпадат, понеже на богат човек образование не му трябва. В часовете по физическо възпитание се играе само голф.

България излиза от НАТО и го наема като частна фирма за охрана на границите да спира увеличаващите се вълни от имигранти.

Провежда се преатестиране на хотелите в страната и всички, получили по-малко от шест звезди са съборени и построени отново.

Потомците на Балдуин Фландърски ( и цялата им рода до десето коляно, както и съседите) претендират да получат българско гражданство.

2015 г.
Вестник „Капитал” купува "Файненшъл таймс", добавя там форум и забранява писането на латиница в него. Впрочем, това е проблем само за по – възрастното поколение – младите вече три години учат български като основен чужд език и общо-взето се оправят.

Страната е залята от испански, френски и немски емигранти, работещи основно в туризма и строителството.

Главният офис на „Майкрософт” е преместен в Правец, а Бил Гейтс обича да отдъхва на пейката на до паметника на Тодор Живков. На пазара се появява новият “Windows Bay Ganyo””, който работи само с гласови команди на български. Например, за рестарт се използва: „Abe az shto ne ti…”

В знак на добра воля и желание за бъдещо сътрудничество от всички европейски затвори са освободени лежащите там българи, въпреки че никой не е молил за това. Цялата тази пасмина пристига на летище София и директно е изпратена в Белене – по това време вече известен курорт. Осъдените денем прекарват времето си на спа-процедури, а вечер в казиното. „Амнистия” се смята за неприлична дума и никой не я използва.

2016 г.
„ЦСКА” и „Левски” за пореден път отказват поканата за участие в Шампионската лига – пари не им трябват, а и ги мързи да тичат. БФС тегли жребий кой да преставя страната (никой не иска), пада се на „Калиакра” и те проклинат лошия си късмет.

След месец спортните медии по света се възхищават на подвига на „Реал” – Мадрид, който въпреки скромния си бюджет успява да завърши наравно на свой терен със звездната селекция на българския клуб.

Откупената обратно от държавата БТК на свой ред купува Дойче Телеком и още няколко големи оператори. В знак на уважение към славното минало целият чуждестранен мениджмънт е задължен да ползва само стационарни телефони.
Започват снимките на „Батман -5” – „СуперЛюбо”.

На границата са заловени първите американски и японски емигранти.

2017 г.
Като първа световна икономическа сила България осъзнава своя дълг пред човечеството и почва да се меси във всички регионални конфликти. Понеже – нали помните – отдавна няма армия, просто изпраща свои представители да декларират, че ако вие не...., ще спрем инвестициите у вас. Обикновено след подобно изявление враждуващите страни почват да се прегръщат и отварят бутилка с гроздова.

Тъй като страната разполага с огромен фонд за исторически изследвания и спонсорира кого ли не, скоро всеки ученик в Европа е твърдо убеден, че България е спечелила сама Втората световна война срещу съюза на Германия, СССР, САЩ , Япония и останалите, въпреки че подло са били бомбардирани с атомно оръжие малките сливенски селца Хирошимово и Нагазаково. Все още се спори обаче дали Наполеон е бил роден Плевен, или само коренът му е български.

Водени от носталгията, известни наши финансисти – като Жоро Сороса например – си играят с икономиките на Великобритания или Италия и понеже им е в кръвта, почти ги докарват до фалит. Но когато местните започнат да палят парламентите, ние поемаме разходите и всички са доволни.

България извежда двадесети пореден сателит в космоса, за да могат и членовете на експедицията ни в Антактида да гледат мача „ЦСКА” – „Левски”.

11.09.2018 г.
Два самолета, отвлечени съответно от американски и японски терористи, се насочват към двата най-големи мола в София....

А още не сме изхарчили и половината от златото.

11.09.2018 г.
Водачът на терористите пази инструкциите си в лаптоп, а той естествено, работи под новия „Windows Bay Ganyo”. Човекът е напрегнат, казва няколко команди едновременно и системата забива. Паникьосан, лидерът произнася сакралната фраза за рестарт: „Abe az shto ne ti…”
Тогава един седящ наблизо пътник – бабанка и половина - отваря очи, обръща се към баш-терориста и с думите - „ти ли бе, келеш?”, му забива такъв шамар, че го вкарва под най-близката седалка.
Шумът събужда и останалите пътници и когато те разбират, че ги отвличат, просто пребиват всички терористи с празни бутилки от уиски.

Мадона, препасана с престилка и с лопатка в ръка, заобиколена от екипа си, сади нова трева на националния стадион – поставено е изрично условие, че това е единствения начин да й бъде разрешено отново да пее у нас, а за такова нещо...

2019 г.
Това е основно година на зрелищата, понеже хляб има в изобилие – Миланската скала гастролира във Видин, Лом и Свищов, Емир Костурица снима „Добруджа Дриймс”, известен политик от миналото се жени за пети път, но вместо от Ибрям Папазов събитието на стадиона е озвучено от Елтън Джон, който за целта добавя в репертоара си „Шакадъм” и т.н.

С референдум се взема решение сградата на Народното събрания да бъде съборена, а на нейно място да се построи арена за корида – хората искат зрелища, които отдавна вече липсват. Самите депутати са отвикнали да спорят помежду си и общуват от своите домове по Скайп – с конферентна връзка. Това най-после решава и някогашния проблем за гласуването с чужди карти.

Поредния кръг на Формула 1, провеждан както винаги в последните години по околовръстното в София, отново се печели от пилотите на „Приста ойл”.

2020 г.
В България възниква крайноляво екстремистко движение, наречено „Митко Бомбата”. Членовете му се определят като антикапиталисти, антиглобалисти и антифилателисти (последното вероятно е техническа грешка, но така е записано в програмата им).
Те веднага прибягват към насилие – жестоките терористични актове варират от повреждане на уредбите в няколко столични дискотеки до раздаване по улиците на балони в гадно-лилав цвят. Това стресира малките българчета и те вечер не искат да заспят, а родителите им призовават за възмездие.
Но чашата прелива, когато терористите успяват да изсипят в главната цистерна на пивоварна „Каменица” десет чувала с ментови бонбони и бирата на половината страна добива отвратителен дъх - вярно, ние българите сме цивилизован и търпим народ, но всичко си има граници.

Президентът излиза с реч, предавана в паузата на най-гледания турски сериал и заявява, че българският начин на живот е застрашен – на карта са поставени националните интереси. Веднага са извикани американски и руски командоси и терористите са заловени на тротоара, докато раздават поредната партида балони.

Съдът е строг, но справедлив. Членовете на екстремисткото движение са обвинени в нарушаване на член първи на конституцията – ако помните, той сега гласи – „Гледай си живота и не се прави на интересен”. Наистина, защитата успява да докаже, че подсъдимите са изпитвали искрено удоволствие от действията си, но обвинението контрира – а защо се правят на интересни тогава? Срещу това не се намират аргументи и екстремистите са осъдени.

Присъдата е жестока – да изкарат една седмица при условията, за които се борят. За целата им конфискуват пурите и финладската водка (атрибути на всеки истински революционер в съвремена България) и ги изпращат в специално съхранен за целта завод отпреди десет години, който иначе е музей. Там, под зоркия поглед на един пенсиониран мениджър, те са принудени при нечовешки условия да работят по осем часа на ден, струговайки никому ненужни детайли. На третия ден основната маса пише молба за помилване до президента, мотивирайки се, че е била дълбоко заблудена.

Остават да работят само фанатизираните им лидери, които дори успяват да изпълнят по половин някогашна норма. Вярата им е толкова силна, че дори издевателствата на мениджъра („стига сте ходили през пет минути до тоалетната”, „ще говорите по мобилните телефони само в почивките”, „на работното място не се четат вестници”) не успяват да ги сломят.

Но човешките възможности са ограничени – когато в събота ги пращат на т.нар. „бригада в помощ на селското стопанство” и ги заставят цял ден да берат домати, те, презирайки себе си, също се отричат от идеологията.
Президентът подписва заповедта за помилване, но като превантивна мярка всички членове на движението са заставени да изгледат целия сериал „На всеки километър” и накрая да напишат съчинение по него. Двама успяват да избягат в чужбина, останалите променят възгледите си и до края на живота си остават с крайнодесни убеждения.

2021 г.
С левите е приключено, но оня бивш лидер, на когото пя Елтън Джон, отново се кани да се развежда и от нямане какво друго да прави, решава да се върне към началото на политическата си кариера. За целта той събира на любимия си стадион хора от някогашно етническо малцинство - с доста труд, понеже от една страна, никой вече не се интересува от религия (за какво да молиш бог, както и да се нарича той, когато имаш всичко?), а от друга – всички се гордеят, че са граждани на България и се представят именно като такива по света. Да се определяш по произход звучи като самообида и никой не го прави.
А и сега хората уместно си задават въпроса – защо да се налага да мразиш съседа си, ако и двамата живеете добре и няма за какво да му завиждаш?
Та - публиката изяжда курбана, гледа борбите и се разотива, като преди това съветва организатора да си гледа булката и да не ги занимава с глупости.


В цялата страна се провеждат всенародни тържества, посветени на десетгодишнината от намирането на златото. Има много концерти, по площадите хората играят хора и ръченици, полагат се венци пред Паметника на геройски уволнените в борбата за победата на капитализма... Кулминацията е огромна дискотека на открито на връх Бузлуджа, а на пулта като диджеи се редуват бившите министър-председатели, които в рап-стил разказват какво са направили по свое време за Родината, за трудностите, които си преодоляли, за да се стигне до тук...А хората танцуват под музиката на откровенията им.

Абе – малка страна, колко й трябва – само една планина злато и малко късмет някой да не го открадне. Другото си идва само.
Гласувай:
4
01. sowhat - хахаха
25.09.2009 15:02
готино е :))
и аз не бях го чела и искрено се забавлявах
цитирай
2. rosidi - е не
25.09.2009 15:42
това е страхотно...и май тряба да ти го открадна, разрешаваш ли :))))
цитирай
3. luben - Кради го
28.09.2009 10:17
Росиди - и без това ще е добре да го видях хората, дето не са го чели. А админите ... си имат любимци и не изкарват едни и същи неща от различни хора на първата :) Нормално си е :) Та - кради. То ... и аз го краднах, но от друго място :)
цитирай
4. papadok - Страхотно е
28.09.2009 14:41
Поздрави
цитирай
5. elinora - Хахаха,
01.10.2009 17:40
тази научна фантастика е по-интересна и от,,Мъглявините на Андромеда,,Много ми хареса.
цитирай
6. анонимен - купить красный костюм
17.10.2012 18:36
Доброго времени суток!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://zolotoekino.ru/user/Uniolfarriree/>купить шкаф для одежды </a> одевалки платья <a href=http://file-extinguisher.com/user/Addedraffinet/>кроссовки распродажа </a> зимние кожаные куртки мужские <a href=http://dasapolstulu.narod2.ru/>аксессуары к платью </a> костюм велюровый купить ... Удачи Всем!
-====-
<a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>Oral Jelly 100mg offers Kamagra tablets </a> - Kamagra Oral Jelly sequence :.is is safe to take 200g of Kamagra at once .:<a href=http://kamagra-paypal-online.blog.hr/>Kamagra 100mg usa </a> - purchase Kamagra in u s a
цитирай
7. анонимен - фурнитура для бижутерии донецк
18.10.2012 05:55
Уважаемые господа!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://www.fa-standart.ru/user/Keyclally/>купить рюкзак winx </a> мужские джинсы с мотней <a href=http://mmobile.on.kg/user/Wheellwhisy/>платье невесты фото </a> купить рюкзак ортопедический <a href=http://omapostulez.narod2.ru/>купить одежду бу </a> пальто ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://erste-kamagra100mg.webstarts.com/>Oral Jelly suppliers Europe Kamagra tablets </a> - Buy online Kamagra in the UK Cheap drug Online prescription Kamagra Kamagra viagra UK : Kamagra Buy Online UK delivery Online : <a href=http://get-kamagra.blog.hr/>Buy Kamagra online from USA pharmacy </a> - Kamagra recipe
цитирай
8. анонимен - распродажа летней обуви
19.10.2012 09:01
Здраствуйте!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://i-fresh.net/user/erycleweawn/>купить рюкзак в интернет магазине </a> выкройки юбок <a href=http://ig-radio.ru/user/TotErotly/>купить юбку большого размера </a> связать платье <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>натуральная бижутерия оптом </a> жилетка женская ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://erste-kamagra100mg.webstarts.com/>Cheap Kamagra orpat </a> - viagra vs Kamagra Kamagra mumbai Cheap Online Kamagra for saturday delivery : Cheap UK Buy Kamagra Online : <a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra goedkoop </a> - about Kamagra
цитирай
9. анонимен - дешевая одежда
19.10.2012 18:01
Привет Всем!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://wap.open.az/user/Monounsotly/>бижутерия белая </a> женские халаты интернет магазин <a href=http://dedos.ru/user/waindsmoons/>дорогая бижутерия купить </a> глория распродажа <a href=http://dejavu.ua/>детская одежда интернет магазин бэмби </a> интернет магазин купальников ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>canadian Kamagra Cheap </a> - Kamagra Oral Jelly online : Kamagra or vega viagra : <a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>Kamagra in Berlin </a> - c.o.d. Kamagra online now
цитирай
10. анонимен - интернет магазин мужской одежды дешево
20.10.2012 04:36
Уважаемые господа!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://www.avkhv.net/index.php?subaction=userinfo&user=Thubshill>осенняя распродажа </a> купить бижутерию <a href=http://exestars.com/user/emofeToli/>черный галстук купить </a> остин одежда украина <a href=http://dejavu.ua/>купить польское платье </a> детская одежда интернет магазин ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>Generic Kamagra with money Order </a> - Kamagra tablets online ajanta : Online consultant Generic Kamagra : <a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>Kamagra 100mg Online Cheap Generic viagra </a> - shop for Kamagra supplier
цитирай
11. анонимен - одежда милитари интернет магазин
20.10.2012 18:43
Привет Всем!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://wap.open.az/user/Monounsotly/>лобода платье </a> женские ремни <a href=http://mmm2011nk.com/user/Zeneexory/>фильм новое платье королевой </a> купить подростковые футболки <a href=http://dejavu.ua/>интернет магазин одежды quelle </a> интернет магазин обуви ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-oral.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly tnt </a> - Cheapest prices for Kamagra free shipping : online Kamagra Jelly : <a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>find Cheap Kamagra Online </a> - Buy Kamagra Online consultation US
цитирай
12. анонимен - костюм купить
21.10.2012 03:32
Привет!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://moonya.ru/user/imipmepaY/>интернет магазин стильной женской одежды </a> модные рубашки мужские <a href=http://dasapolstulu.narod2.ru/>прозрачные платья фото </a> выкройка юбки <a href=http://fotoklava.ru/user/adachZoow/>мужская одежда купить интернет магазин </a> штаны галифе женские ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://buy-no-prescription-kamagra.blog.hr/>discount Kamagra prescription </a> - Kamagra Oral Jelly review canada : Buy Kamagra discrete UK : <a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>bulk exporters of Kamagra </a> - Cheap Kamagra Online Generic viagra
цитирай
13. анонимен - обувь на каблуке купить
22.10.2012 10:10
Доброго времени суток!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://www.mmm-freedom.com/user/Ethibenib/>купить сумку для нетбука </a> купить классическую рубашку <a href=http://tfsystem.ru/user/brutounny/>купить джинсы в донецке </a> интернет магазины одежды quelle <a href=http://www.pionerskaia.org/user/SaryZerybob/>фурнитура для бижутерии донецк </a> типы платьев ... Удачи Всем!
-====-
<a href=http://kamagra-fedex.blog.hr/>online Kamagra online Cheapest </a> - Cheap Kamagra in bulk :.Cheap Kamagra Generic viagra Buy .:<a href=http://kamagra-now-online.blog.hr/>Cheap Kamagra Online prescription </a> - Kamagra voucher
цитирай
14. анонимен - купить свитер детский
31.10.2012 22:11
Здраствуйте!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://serials-interni.ru/user/Tusesuepurn/>купить кожаную сумку недорого </a> куртки зимние мужские <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#купить-футболку-большого-размера»>купить футболку большого размера</a> платья розового цвета <a href=http://moviesmob.pp.ua/index.php?subaction=userinfo&user=Flueltscush>бальная обувь купить </a> куртки зимние мужские ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>Kamagra next day delivery </a> - effects of Kamagra : kamagra jelly laws canada : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-online.blog.hr/>viagra kamagra wroclaw </a> - Kamagra tablets online 100mg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: luben
Категория: Лични дневници
Прочетен: 410942
Постинги: 111
Коментари: 562
Гласове: 3302
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31