Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2010 22:18 - Унижен министър от държавния "глава"
Автор: luben Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2294 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
те това не се бе случвало от времето на Фердинанд. Но епохите са различни, а и първо не може да се сравняват умствените възможности на Първанов с тези на Фердинанд (само някой да не си помисли от нечетене на история, че пернишкият герой е с предимство), което говори твърде лошо за бившето служителче на световната банка, а второ - има друг силен мъж начело на държавата, който е и де факто определящият фактор в държавата - бат Бойко.

Е - сега въпросът е как ще реагира бат Бойко. Всъщност възможностите са 3:

1. Под някакъв повод или след време Дянков е изхвърлен (което е явен удар по компетентността за назначаване на свои хора на Бат Бойко - т.е. възможно, но след няколко месеца поне, иначе Бойко сваля гащи пред президента, което ми се струва невъзможно).

2. Бойко защитава Дянков - не особено вероятно, но възможно с някакви меки думи или алтернативно - Бойко атакува Първанов за арогантното му държание (което си бе, колкото и да е неприятно да се каже - премерен и умен политически ход - особено с пускане на стенограмата от срещата, която сочи пълното унижение на Дянков от Първанов).

3. Бойко се прави на случаен минувач - както заяви "позиция" преди няколко дена - "Ами онези да се оправят между себе си". Да, ама не - единият е негов министър (т.е. до някъде той отговаря за него), а другият е институция, която той може някой ден да заеме.

А сега де? Не е интересно дали и какво ще сторят финансовото министерство и президенството (макар, че ако няма оставка/уволнение, това надали ще остане без последствия), а кой от 3-те възможни хода ще предприеме бат Бойко. Нищо чудно и да се направи на минувач със слаба защита (за пред хората), но да вземе решение за смяна... Все пак унизявайки твой министър, президентът унижава и тебе... Поне така изглежда от страни.

Поне от някои страни.

Такива ми ти работи.



Гласувай:
4



1. rosidi - и все пак
08.03.2010 10:53
не мога да разбера - след като не е млад (поне по възрастова психология това съм го учила, че годините на нашия президент не отговарят на определението за младост) защо го е срам да си признае, че е се е облагодетелствал на гърба на итституцията. Аз така като гледам до сега наказани и вкарани в затвора за такива престъпления хора няма, така че няма за какво и той да се притеснява да си признае това. Нали?:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: luben
Категория: Лични дневници
Прочетен: 538487
Постинги: 111
Коментари: 563
Гласове: 3308
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930