Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2008 12:21 - Не е ли това правителствена защита на корупцията?
Автор: luben Категория: Политика   
Прочетен: 1544 Коментари: 0 Гласове:
0



Тези дни слушах, четох (изнесените разговори по телефоните) и гледах малко покрай този скандал със СРС-тата (иначе давам накъсно повечето безмислени новини и политически коментари, но този път ми бе интересно да видя какво и как говорят извън ефира висши полицаи и мафиоти/квито-са-там-да-не-обиждам-честни-бизнесмени) и ми направи впечатление реакциите на политиците. Като започнеш от министъра на вътр. работи и свършиш вчера с т.нар. обединител на нацията -и загрижен за нея - президента. 

Та - каква бе тяхната загриженост - загрижеността не бе защо висши полицаи са замесени с контрабандисти (и си говорят сладко по телефоните), защо и по какви поводи получават подкупи, загрижеността не беше защо има споменати лица на по-висшо ниво от тях (по-високо ниво от висши полицаи са ... да де?), загрижеността не беше, че най-сетне са открили споменатите малцина нечестни митничари и неизвестни контрабандисти и да искат моменталически арест за тях, загрижеността не беше да се разширят подслушванията, защото е ясно, че това не е някакъв единичен случай и има още корпуция около въпросните подслушвани (белким като послушат другите се разплетат още възли) - а ... а де - какво се оказа най-важното за политиците от този скандал:

 

да се наложел ред и по-строго използване на СРС-тата.

 

Т.е. за първи път пред обществото и пред правителството излязоха конкретни имена и данни  ... те ни казват "Колко е лошо, че тези имена и факти излязоха - я да се органичи използването на СРС".  Интересно е, че лидерите на тройната коалиция не правят изключение от гореспоменатите най-висши политици - те... трябвало да анализират внимателно ситуацията!!! (може би анализ защо щерката на еди кой си полицай искала епъл, а не писи - щото какъв друг сложен анализ може да се прави в тази ясна ситуация?)

 

Вие как виждате целият този цирк? Щото аз оставам с такова впечатление. Казват ни директно в очите "Повече подобни разследвания да не се правят!!!"

 

По принцип почти не коментирам подобни новини и събития, защото е ясна тоталната корупция и наглост на политиците, но мисля, че сега те просто нагло заявяват пред народа на глас: "Не само няма да спрем корупцията, но и ще вземем мерки такава да не се разкрива повече от нея!"




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: luben
Категория: Лични дневници
Прочетен: 538776
Постинги: 111
Коментари: 563
Гласове: 3308
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930