Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2013 11:56 - Интересни детайли относно последните събития
Автор: luben Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4619 Коментари: 0 Гласове:
0



 Оставката на Борисов ме изненада много - определено. След като се наслушах на поредните му недомислици предния ден (как ще отнеме лиценза на ЧЕЗ, сякаш ще отнеме телевизора от ръцете на някой крадец, дето му се е изпречил на пътя, бягайки от полицията), в първия момент си помислих, че ББ е истински страхливец и е решил да си направи политическо харакири. Но колкото и да е смешен и недодялан, ненаучен политик, не може да се отрече, че има усет за ситуация, за хора и макар да прави много глупости, не рядко е действал по някакъв първобитен, но все пак разбираем и даже симпатичен начин. После обаче се замислих малко повече и зърнах поне 2 неща, които не са толкова глупави - съвсем ясно е, че протестите ще продължат и с примесени възгласи като основна причина за по-ниски сметки за ток (това почти няма как да стане, освен в някакви съвсем малки граници, ако се приложи силен натиск върху енергоразпределителите, но и тогава да намалят...колко да намалят - с 2-3%), но с нова ария "Оставка". И е ясно, че няма да спрат до 2-3 месеца, в което време и имиджа и рейтинга на ББ ще спадат. Докато с оставката - той няма да е в устата на хората, че не може да се справи и горещият картоф отива ... не е ясно къде, но не е в ръцете му. Другото нещо, освен че ще се освободи от горещия картоф, той няма да се забърка в историята с отнемане на лиценза - думи, които бяха казани напълно лаишки и безотговорно, за което може би той е размислил по-късно. Та - може би този ход не бе толкова глупав, а може би и бе единствения възможен?

И нещо друго вчера ми направи впечатление - за първи път, когато има протести срещу някакво правителство се случиха 2 неща, които не съм виждал да се случват преди:
1. Никой от опозиционните лидери не бе сред протестиращите
2. Организира се протест "За правителството/Бойко"

Просто едно наблюдение. Останалото - обичайните глупости от ляво и от ДСП, както и на редица от управляващите, псевдо-опозицията и подръжниците в правителството...май няма кой знае какво да се коментира.



Тагове:   оставка,   борисов,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: luben
Категория: Лични дневници
Прочетен: 538515
Постинги: 111
Коментари: 563
Гласове: 3308
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930